Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări în manevrele militare Saber Guardian 25 în România, 9-24 iunie

Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări în manevrele militare Saber Guardian 25 în România, 9-24 iunie Sursa poza si informatii: romania-insider.com

Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări participă la exercițiul Saber Guardian 25 în România

În perioada 9-24 iunie, în România se desfășoară exercițiul multinațional Saber Guardian 25 (SG25), la care participă în jur de 5.000 de militari din Italia, Moldova, România și Statele Unite. Evenimentul este coordonat de Armata Statelor Unite din Europa (USAREUR) împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite ale României "General Ioan Emanoil Florescu".

Activitățile militare se desfășoară în mai multe baze de antrenament de pe teritoriul României, printre care se numără Frecăței și Babadag din județul Tulcea, Suraia din Vrancea și Cincu din Brașov, conform informațiilor oferite de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Obiectivul principal al SG25 este de a consolida coeziunea, unitatea și solidaritatea între națiunile aliate și partenere prin demonstrararea capacității de a disloca rapid și de a concentra forțe oriunde în Europa într-o perioadă scurtă de timp, a precizat ministerul.

Exercițiul SG25 face parte dintr-o serie mai amplă de manevre militare, denumite DEFENDER 25, care au debutat cu fazele de planificare și coordonare la începutul acestui an. În mai, personalul și echipamentul au fost transportate către locațiile de antrenament pe cale rutieră, maritimă și aeriană. După încheierea exercițiului la sfârșitul lunii iunie, forțele urmează să înceapă retragerea.

DEFENDER 25, organizat de Comandamentul European al SUA (USEUCOM) și coordonat de USAREUR-AF (Comandamentul Armatei SUA din Europa și Africa), implică aproximativ 10.000 de soldați din șapte țări aliate și partenere, cu activități de antrenament desfășurate în Cehia, Ungaria și România.

Componenta cheie a antrenamentelor include marșuri tactice cu vehicule militare, traversări multiple de râuri și exerciții cu trageri de luptă. Aceste activități sunt menite să îmbunătățească interoperabilitatea între contingentele participante.

Această amplă desfășurare de forțe subliniază importanța cooperării internaționale și stabilității regionale în Europa, oferind participanților posibilitatea de a împărtăși experiențe și de a-și adapta strategiile comune pentru provocările militare din prezent.

(irina.marica@romania-insider.com) (Sursă foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale, România - www.mapn.ro)


Radu Ene

Radu Ene are 36 de ani și este vocea principală din spatele azi în Craiova. Originar din cartierul 1 Mai și absolvent de Jurnalism la Universitatea din Craiova, Radu este cunoscut pentru stilul său direct, onest și conectat la realitatea orașului. Cu microfonul în mână și camera aproape, relatează zilnic din teren, fie că e vorba de știri locale, povești din comunitate sau interviuri cu oameni care schimbă orașul în bine. Crede că jurnalismul local trebuie să fie curajos, empatic și mereu aproape de oameni – iar pentru el, Craiova nu e doar un subiect, e acasă.