aur, argint și bronz în competiție acerbă

aur, argint și bronz în competiție acerbă Sursa poza: romania-insider.com

România și-a consolidat puternica prezență pe scena tenisului de masă european prin obținerea a opt medalii la Campionatele Europene de Tenis de Masă Under-21 desfășurate în Bratislava, Slovacia. Performanțele remarcabile ale tinerilor noștri sportivi le-au adus două medalii de aur, două de argint și patru de bronz.

În cadrul probei de dublu masculin, Eduard Ionescu și Darius Movileanu au strălucit, reușind să se impună cu 3-1 în finala împotriva perechii formate din germanul Andre Bertelsmeier și portughezul Tiago Abiodun. Această victorie a venit după ce același Darius Movileanu, alături de Elena Zaharia, a mai adăugat o medalie de aur la colecția României, triunfând în proba de dublu mixt.

Iulian Chiriță a câștigat argintul în competiția de simplu masculin, după o finală strânsă, pierdută cu 3-4 în fața francezului Flavien Coton. În drumul spre această medalie, Chiriță a demonstrat o performanță solidă, învingându-l în semifinale pe Andre Bertelsmeier cu 4-2.

În proba de dublu feminin, Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu au obținut medalia de argint, fiind învinse în finală de perechea Ana Hursey (Țara Galilor) / Mia Griesel (Germania) cu 0-3.

Ioana Sîngeorzan și Elena Zaharia au completat podiumul în proba de simplu feminin, fiecare obținând câte o medalie de bronz. Sîngeorzan a fost înfrântă de galeza Anna Hursey cu 0-4, în timp ce Zaharia a avut parte de un duel strâns cu ucraineanca Veronika Matiunina, care s-a încheiat cu scorul de 3-4.

Ca o confirmare a eforturilor susținute și a unei viziuni bine structurate, președintele Federației Române de Tenis de Masă, Cristi Romanescu, a subliniat importanța sprijinului oferit de Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, precum și de parteneri și sponsori.

Înainte de aceste performanțe recente, Ioana Sîngeorzan reușise deja să obțină bronzul la dublu feminin alături de croata Hana Arapovic, iar perechea compusă din Iulian Chiriță și Andrei Istrate a repetat această performanță în proba de dublu masculin.

Aceste succese demonstrează nu doar talentul individual al jucătorilor români, ci și forța colectivă a echipei și instituțiilor care le susțin drumul către performanță. Poziția României ca una dintre țările de top în tenisul de masă european la nivel de tineret este astăzi mai puternică ca niciodată. 🏓🥇🥈🥉


Radu Ene

Radu Ene are 36 de ani și este vocea principală din spatele azi în Craiova. Originar din cartierul 1 Mai și absolvent de Jurnalism la Universitatea din Craiova, Radu este cunoscut pentru stilul său direct, onest și conectat la realitatea orașului. Cu microfonul în mână și camera aproape, relatează zilnic din teren, fie că e vorba de știri locale, povești din comunitate sau interviuri cu oameni care schimbă orașul în bine. Crede că jurnalismul local trebuie să fie curajos, empatic și mereu aproape de oameni – iar pentru el, Craiova nu e doar un subiect, e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
 Cartierul Armean din București prinde viață: Jazz, Tururi Istorice și Bucătărie Tradițională la Evenimentul Armenian Street Pop-Up în Mai!
Cea mai veche casă din lemn, construite acum 225 de ani, expusă în muzeul din Sibiu, simbol al patrimoniului istoric în România
Cinci startup-uri românești inovatoare câștigă accesul la programul Star Venture al BERD - Susținere și finanțare strategică pentru antreprenoriat puternic în România
 Cine-documentar și ficțiune: Serile de Luni și Marți revin la Centrul Ceh București din 19 Mai până în 10 Iunie
 Cine va câștiga în 2025, George Simion sau Nicușor Dan?
 Cultură și Tradiții Indiene la București și Cluj-Napoca, Vara Aceasta!
Cum prinde contur un campus de educație duală în Vulturești, Argeș - O nouă șansă pentru elevii din mediul rural din România
 De pe 16 mai, Experimentați Cinema Nou la Cineplexx Craiova cu 'Destinație Finală Succesorii'
Descoperă Eroismul Trecutului la Festivalul Medieval Zilele Mihai Viteazul“ în Craiova, 23-25 Mai 2025
 detalii din raportul Refute.
Forță aeriană română transportă pacienți palestinieni din Gaza în România pentru tratament medical crucial, consolidând susținerea umanitară în criză continuă.