Începând cu 2 iunie, angajații CEO pot solicita cele 10 tone de cărbune alocate anual

Începând cu 2 iunie, angajații CEO pot solicita cele 10 tone de cărbune alocate anual Sursa poza si informatii: gds.ro

Începând cu 2 iunie 2025, angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) au posibilitatea de a solicita cota anuală de cărbune, conform regulamentului intern recent aprobat. Această măsură vizează sprijinirea salariaților în perioada de iarnă, asigurându-le un combustibil necesar încălzirii locuințelor.

Detalii despre procedură și condiții

Fiecare angajat are dreptul să achiziționeze o cantitate fixă de 10 tone de cărbune, la un preț preferențial, mai mic decât cel de producție al CEO și sub cel oferit terților. Pentru cantitățile suplimentare, prețul va fi cel stabilit pentru vânzările către terți. După depunerea cererilor, angajații vor fi programați pentru ridicarea cărbunelui de la punctele de încărcare desemnate. Achitarea combustibilului se va face în patru rate, prin rețineri din salariu.

Utilizarea cărbunelui și responsabilități

Este important de menționat că lignitul primit trebuie utilizat exclusiv pentru încălzirea locuinței în perioada de iarnă și nu poate fi vândut. Angajații vor completa o declarație pe propria răspundere, angajându-se că nu vor valorifica cărbunele sub prețul pieței. Această măsură are scopul de a preveni revânzarea cărbunelui și de a asigura utilizarea acestuia în scopul pentru care a fost acordat.

Context și perspective

Cota de cărbune este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă al CEO și reprezintă un sprijin important pentru angajați în sezonul rece. Anul trecut, peste jumătate dintre salariați au depus solicitări pentru a beneficia de acest ajutor. Prin implementarea acestui regulament, CEO își reafirmă angajamentul față de bunăstarea angajaților săi, asigurându-le resursele necesare pentru a face față iernii.

Pentru a beneficia de această facilitate, angajații sunt încurajați să depună cererile în perioada indicată și să respecte procedurile stabilite, asigurându-se astfel că vor primi cărbunele necesar în timp util.


Radu Ene

Radu Ene are 36 de ani și este vocea principală din spatele azi în Craiova. Originar din cartierul 1 Mai și absolvent de Jurnalism la Universitatea din Craiova, Radu este cunoscut pentru stilul său direct, onest și conectat la realitatea orașului. Cu microfonul în mână și camera aproape, relatează zilnic din teren, fie că e vorba de știri locale, povești din comunitate sau interviuri cu oameni care schimbă orașul în bine. Crede că jurnalismul local trebuie să fie curajos, empatic și mereu aproape de oameni – iar pentru el, Craiova nu e doar un subiect, e acasă.

Știri Generale

Știri Generale
 Acord în așteptarea OK-ului Consiliului Concurenței pentru consolidarea pieței de curierat din România.
 Adevăr sau ficțiune în deportarea imigranților români din SUA? Autoritățile neagă, iar incertitudinea persistă.
Aeroportul Craiova introduce o nouă rută către Palma de Mallorca – Destinație de vacanță disponibilă acum!
Alexandru Tomescu Prezintă Enescu și Gershwin la Filarmonica Oltenia în cadrul Turneului Stradivarius, 12 iunie, ora 19
 Alfasigma extinde prezența în România cu un nou supliment pentru sănătatea vasculară și anunță planuri de investiții majore
 Andrew Tate provoacă scandal participând la un eveniment privat la Muzeul Brukenthal din Sibiu
 Aproape 42% dintre români se tem de un posibil conflict armat ce ar putea implica România, în contextul tensiunilor regionale actuale.
Aproximativ 5.000 de soldați din patru țări în manevrele militare Saber Guardian 25 în România, 9-24 iunie
Asociațiile de afaceri din România cer guvernului să mențină sistemul fiscal existent și să prioritizeze reformele structurale în fața creșterilor imediate de taxe.
 Așteptările agenției Fitch pentru măsurile de consolidare fiscală în urma alegerilor prezidențiale.
Banca Mondială Reduce Prognoza de Creștere Economică a României pentru 2025 la 1,3%